Romboizii. Self-treatment of pain

Muschii romboizi (mic si mare) isi au originea pe vertebrele toracale superioare si se insera pe marginea interna a omoplatului. Romboidul mic este situat mai sus, separat de romboidul mare, dar insesizabil la atingere. Actiunea romboizilor este aceea de a ridica omoplatul si de a-l apropia de coloana vertebrala.

Simptome

Punctele trigger din romboizi produc durere de-a lungul marginii interne a omoplatului, devenind mai notabila in momentele de odihna. Putem gasi puncte trigger in toate cele trei straturi de muschi din acesta zona.  Alti muschi care provoaca durere in zona marginii interne a omoplatului sunt: scaleni, infraspinos, marele dorsal si ridicator al omoplatului. Este foarte important sa gasim si sa tratam cauza durerii, descoperind punctele trigger corespunzatoare!

23768807_1499171766835416_933401834_o

Cauze

Pentru a evita o suprasolicitare a romboizilor, este indicat ca orice activitate care implica tinerea umerilor ridicati sa fie efectuata cu moderatie. Postura militara, nenaturala, de a sta cu omoplatii apropiati de coloana, obliga muschii romboizi sa stea contractati. Aruncarea mingii sau vaslitul duc la extenuarea acestor muschi. De asemenea, problemele muschilor romboizi pot fi cauzate de un pectoral scurtat, acesta din urma fortand romboizii sa stea intinsi, rezultand aparitia punctelor dureroase.

Tratament

Incepe tratamentul romboizilor dupa ce te-ai asigurat ca pectoralul nu reprezinta cauza problemelor tale. Masajul poate fi foarte usor efectuat cu o minge de tenis. Asezam mingea intre spate si perete si efectuam miscari in toate sensurile, insistand pe punctele dureroase. Punctele trigger din romboizi se pot confunda foarte usor cu punctele trigger din ceilalti muschi, de aceea trebuie acordat mai mult timp acestei zone.

23732361_1499171426835450_219766552_o

Sfatul Kinetoterapeutului

1.Apeleaza la un kinetoterapeut care te va invata tehnica adecvata de masaj.

2.Maseaza-ti muschiul de 3 ori pe zi, pentru o perioada de cel putin 10 zile.

3.Daca punctele trigger nu cedeaza adauga si alte mijloace de tratament: kinesio-tapingul, ultrasunetele, electroterapia.

4.Folosind exercitiile fizice adecvate, intareste-ti musculatura.

 

Publicat de Alexandru Nicolescu

Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport Bucuresti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *